Hendrix Bouw: Een Erfenis van Vakmanschap en Innovatie

Een Bedrijf met een Rijke Historie en Diepgeworteld in de Limburgse Bodem

Lang geleden, in de vroege jaren ’60, startte Zef Hendrix zijn eigen bedrijf in de bekistingsbranche. In die tijd waren handenarbeid en ambachtelijk vakmanschap de norm, machines waren schaars en werden amper gebruikt. De Westelijke Mijnstreek, toen het kloppende hart van Zuid-Limburg, bruiste van ondernemingsgeest.

Na de sluiting van de mijnen en met de opkomst van de chemische industrie groeide het gebruik van beton enorm. Zowel in woning- als utiliteitsbouw. Er werd veel gewerkt met houten delen of planken en balkhout. Zo werd bekisitng getimmerd en ook vormgegeven.

Het vakmanschap dat zij boden werd graag en veelvuldig ingeschakeld.

Al snel werd Hendrix Bouw een begrip bij grote aannemersbedrijven in Limburg en daarbuiten. Het vakmanschap dat zij boden werd graag en veelvuldig ingeschakeld. Toen Michel, zoon van Zef, aantrad als tweede generatie begon mechanisatie steeds meer zijn intrede te doen. Systeembekisting kreeg een belangrijkere rol binnen de bouwindustrie.

De uitdrukking ‘De appel valt niet ver van de boom’ wordt treffend geïllustreerd bij Hendrix Bouw. Bijna 30 jaar geleden deed Ivo, de kleinzoon van Zef, zijn intrede in het familiebedrijf. Schouder aan schouder met zijn vader Michel leerde Ivo de ins- en outs van de ‘betonwereld’. In april 2003 nam Ivo de leiding over zijn vader. Onder zijn leiding groeide Hendrix Bouw uit tot een toonaangevende, betrouwbare en solide onderneming in de wereld van bekisting en betonwerken. Het bedrijf bevindt zich voortdurend aan de voorhoede van de ontwikkelingen en laat zijn stempel achter op indrukwekkende projecten.

Trots op een rijke historie.
Enkele van de meest opvallende projecten, en bekend bij het grote publiek, waar Hendrix Bouw zijn expertise heeft ingezet, zijn onder andere de Noorderbrug in Maastricht, de Fly-over op de A2 en het Eco-duct in de Kruisberg bij Meerssen. Deze projecten zijn slechts een glimp van het uitgebreide portfolio van Hendrix Bouw, dat te vinden is op het ‘Projectenoverzicht’ op deze website. Vandaag de dag blijft Hendrix Bouw een synoniem voor vakmanschap, innovatie en het vermogen om met succes de uitdagingen aan te gaan die de moderne bouwwereld met zich meebrengt. Het bedrijf kijkt met trots terug op zijn rijke geschiedenis en blijft vooruitstrevend, klaar om nog vele jaren een onuitwisbare indruk achter te laten in de wereld van bekisting en betonwerk.

Waarom Hendrix Bouw

Kwaliteit

Meer dan 60 jaar

Gecertificeerd

Afspraak = Afspraak

Wij hebben hét antwoord op uw vraag

Heeft u concrete vragen of een échte professional nodig bij het komende project. Neem eens contact met ons op. Wij verheugen ons op onze kennismaking.